sobota 9. března 2019

Andrew Mayne: Šelma

Thriller, který si musíte přečíst!
Kniha Šelma vyšla pod nakladatelstvím Kalibr, stejně jako třeba Kříďák z minulé recenze. Kniha je prvním dílem ze začínající série s názvem Naturalista. Druhého dílu s názvem Hračkář bychom se měli dočkat už začátkem dubna tohoto roku.

Hlavní postavou této knihy je učitel bioinformatiky Theo Cray. Jednoho rána, kdy zrovna Theo bojuje s automatem na led nedaleko svého motelového pokoje blízko montanských lesů, si všimne, že právě do tohoto jeho pokoje se pokouší dostat policie, což se jim za pár okamžiků povede.  Theo je následně převezen na policejní stanici, protože se stal podezřelým z vraždy své bývalé studentky, která byla nalezena mrtvá v lese nedaleko Crayova motelového pokoje. Vražda lidskou rukou je ale vyloučena a hlavním podezřelým se stává Šelma. Konkrétně medvěd, kterého policie v lesích za pár dní hledání najde a následně zastřelí. Ale byl to opravdu tento medvěd? A co když někdo jen upravil místo činu tak, aby to jen vypadalo, že dívku zabil medvěd?

Tyto otázky Theo po nedovoleném navštívení místa činu pokládá. Proto se rozhodne nelegálně získat nějaké důkazy a do vyšetřování se pustit sám. Později přijde s teorií že v těchto lesech řádí sériový vrah. I přesto, že Theo předloží několik věrohodných důkazů, mu ale policie stále ale nevěří a začínají mít o Theovi pochyby.

Plete se tHeo, nebo dívku opravdu zabil člověk? Uvěří mu policie a pomůže mu dojít až ke správnému vrahovi, nebo spokojí s tím, že dívka byla zavražděna medvědem? To vám prozradí tento úžasně napsaný thriller, od kterého se nebudete schopni se odrhnout! Pokud právě nevíte, co číst a máte chuť se bát, rozhodně sáhněte právě po knize Šelma!

1 komentář: