neděle 10. března 2019

C.J. Tudor: Kříďák

Ano, tak už i já jsem podlehla té nádherné černobílé obálce Kříďáka. Anotaci jsem vůbec nečetla a rovnou jsem se do knihy pustila.



Kniha vyšla pod nakladatelstvím Kalibr a najdete jí v aktuálním katalogu Knižního klubu.

V knize se mísí dvě časové roviny - minulost s přítomností. Celý děj se odehrává v malinkém městečku Anderbury, kde se dějou velmi podivné věci.

Eddie se s panem Křídou seznámí jednoho letního dne na pouti, kde se stane velká tragédie a Eddie spolu s panem Křídou z celé situace vyjdou jako hrdinové. Je to právě on,  kdo poví Eddiemu o hře, kterou jako malý hrával se svými kamarády. Totiž dorozumívat se s kamarády pomocí křídových značek. Každý z Eddieho kamarádů má odlišnou barvu křídy a každý úkon má svůj vlastní znak.

Jednoho dne mají všichni kluci nakreslenou  před jejich domem značku, která říká, že mají přijít co nejrychleji do parku. Ten den díky křídovým šipkám, (které nepatří ani jednomu z nich,  mají bílou barvu, kterou nikdo z kluků ke kreslení značek nepoužívá) najdou rozřezané dívčí tělo. Vražda nebyla nikdy objasněna a hlava dívky se nikdy nenašla. Dnes je to už 30 let od této události a křídoví panáčci se začínají znovu objevovat.

Každý s těchto kamarádů má svoje tajemství, o kterém ví jen on sám. A právě tyto tajemství se začnou pomalu poodhalovat. Jednoho dne se jeden s kamarádů objeví u Eddieho doma, což je samo o sobě zvláštní, protože už spolu nejsou delší dobu v kontaktu. Při tomto setkání se Eddie od Mikeyho dozví, že on podle všeho ví, kdo tenkrát zabil tu dívku v lese. Jaká byla ale Mikeyho teorie, už se Eddie ani zbytek kamarádů nikdy nedozví. Mikeay se dřív,  než stačí něco prozradit,  najde mrtvý a Eddie je poslední,  kdo ho viděl živého.

Začne Eddie se svými kamarády pátrat po tom, co mu chtěl Mikey ten večer říct o dávné vraždě? Ví snad některý z nich jak to doopravdy celé bylo? To a ještě spoustu dalších tajemství, která vám vyrazí dech se dozvíte právě v této knize, kterou vám rozhodně doporučuji si přečíst!



0 komentářů:

Okomentovat