neděle 30. ledna 2022

Chevy Stevens: Temné cesty

 Po tom, co jsem minulý rok přečetla skvělý thriller Nenechám tě odejít, bylo mi jasné, že si od Chevy Stevens nebudu moci nechat ujít ani její novou knihu Temné cesty.

Podle anotace jsem čekala příběh popisující sériového vraha, který zabíjí mladé ženy u hlavní silnice města Cold Creek. Nebylo tomu ale tak, v knize se popisuje jen pár vražd, ostatní se staly už dávno před příběhem mladé Hailey, který je v knize popisován. Hailey umřeli oba dva rodiče a nyní bydlí u své tety a strýce, kteří již vychovávají malého syna. Vaughn, Haileyn strýc, který do všeho strká nos a ve městě není moc oblíbený, je v místním městečku policistou a dělá své neteři jen samé naschvály.

Kniha je rozdělena do několika částí. V té první se seznamujeme s hlavní postavou Hailey, jakožto sirotkem, který si právě zvyká na svou novou rodinu. Nejvíce jí to ulehčuje její malý bratranec, ke které mu má nejblíže. Seznamujeme se zde také s nejlepším kamarádem Hailey - Johnnym. Závodníkem na crossových motorkách, kolem kterého se to jeho obdivovatelkami jen hemží. 

V druhé části knihy sledujeme Hailyin život uprostřed lesů, kam se od nesnesitelného strýce rozhodla utéct. Všichni v Cold Creek si myslí, že se stala další obětí sériového vraha a přesně tak Hailey chtěla, aby to celé vypadalo.

V další části knihy sledujeme život mladé dívky jménem Beth, které právě na hlavní silnici městečka Cold Creek někdo chladnokrevně zavraždil její sestru Amber. Amber byla servírkou ve zdejší jídelně a ve městě žila sama. Chtěla tak rodičům dokázat, že se dokáže uživit i bez vzdělání. Naproti tomu Beth byla ukázkovou dcerou, studující práva, která před sebou měla skvělou budoucnost. No to by se ale nesměla rozhodnout odjet do Cold Creek a na vlastní pěst pátrat po vrahovi její sestry. 

Ač jsem od knihy čekala trochu něco jiného, nakonec mě příběh mile překvapil, ikdyž upřímně nebyl tak dobrý, jako v autorčině předchozí knize Nenechám tě odejít. V knize jsem postrádala nějakou akci, napětí a více vodítek, které by čtenáři mohly naznačit, kdo by mohl být vrahem.

Knize nakonec dávám 3*5, je to bezpochyby originální thriller a své čtenáře si určitě najde. Za knihu moc děkuji e-shopu megaknihy.cz, kde knihu, pokud vás recenze zaujala, najdete na tomto odkazu.

0 komentářů:

Okomentovat